O poveste despre atitudine: sus de pe creanga!


Bald Eagle landing on branch

Am auzit odata o poveste despre un rege care a primit in dar doi vulturi superbi, cele mai frumoase pasari pe care le vazuse pana atunci. Incantat, regele i-a cerut ingrijitorului regal de vulturi sa le antreneze pentru ca zborul lor sa fie pe masura frumusetii lor. Dupa cateva luni, ingrijitorul il informa pe rege ca unul dintre vulturi zboara magnific si se aventureaza in inaltimea cerului, pe cand celalalt vultur nu s-a miscat deloc de pe creanga pe care s-a asezat in ziua in care a fost adus.

Intrigat, regele a chemat la curte intelepti, vindecatori si vrajitori din tot tinutul pentru a incerca sa faca pasarea sa zboare, insa niciunul dintre ei nu a reusit. Pasarea tot nu se misca de pe creanga pe care statea. Dupa ce a incercat tot ceea ce se putea, regele s-a gandit ca poate este nevoie de cineva care cunoaste mai bine firea pasarilor si care ar putea intelege mai bine natura acestei probleme. Asa ca a cerut curtii: “Mergeti si aduceti un fermier”.

In dimineata urmatoare, spre surpriza regelui, si cel de-al doilea vultur zbura deja sus deasupra gradinilor palatului. Bucuros, regele a cerut sa se prezinte in fata lui cel caruia i se datoreaza acest miracol. Cand fermierul a venit inaintea regelui, acesta l-a intrebat: “Spune-mi, cum ai reusit sa faci vulturul sa zboare?”

0071

Cu capul plecat si plin de modestie, fermierul i-a raspuns regelui: “A fost foarte usor, inaltimea voastra. Pur si simplu am taiat creanga pe care statea”.

… fiecare cu atitudinea lui

Sa dam drumul crengii, sa ne deschidem aripile si sa descoperim ca putem zbura…

Sursa:coachingforchange.ro

LASA COMENTARIUL TAU

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s