Ziua Nasterii Domnului


divisore-natale-regalini

15lx0ruvlrr

Craciunul este marea zi a nasterii Domnului nostru Iisus Hristos, fiind sarbatorita de toti crestinii pe data de 25 decembrie a fiecarui an. Acum mai bine de doua mii de ani, Fecioara Maria, prin puterea Duhului Sfant, a nascut in Bethleemul Iudeii pe Pruncul Iisus, intr-o iesle saraca.

Trei Magi_

 

Atunci, cei trei magi de la Rasarit au vazut o stea luminoasa pe cer si, strabatand cale lunga pentru a o urma, au ajuns la Bethleem, aducandu-i Mantuitorului, in dar, aur, smirna si tamaie.

steaua-de-la-bethlehem

 

Sarbatoarea Craciunului a reprezentat dintotdeauna un prilej de bucurie pentru crestini, si mai ales pentru copii, care asteapta cu nerabdare, an de an, zilele in care merg sa colinde, impodobesc bradul, se duc la biserica si, in fine, dupa un post lung care incepe la mijlocul lunii noiembrie, se bucura de Nasterea Domnului, la o masa imbelsugata de familie, in mijlocul celor dragi.

00d8054oCR11

 

Se spune ca Fecioara Maria, cand a simtit ca trebuie sa nasca, insotita fiind de Iosif, a cautat din casa in casa si i-a rugat pe oameni sa-i ofere adapost pentru a aduce pe lume pe fiul lui Dumnezeu. A ajuns si la casa unor batrani, Craciun si Craciunoaie, dar nici acestia nu au vrut sa primeasca o femeie ce urma sa nasca.48

Maria nu a mai putut merge insa si a intrat in ieslea vitelor. L-a adus pe lume pe Hristos, iar Craciunoaia, din mila, i-a fost de mare ajutor.

2630322n60s103ztk

Nu si Craciun insa, pentru ca, atunci cand a aflat, se spune, i-a taiat nevestei mainile. Femeia nu a ramas infirma, printr-o anume minune altele i-au fost daruite, caci rau i-a parut si lui Craciun si mult s-a rugat apoi sa fie iertat. A primit iertarea si Craciun, recunoscator, a fost de atunci, si a ramas si pana astazi, si primitor, si iubitor de copii.

d89a8416

 

De sarbatoarea Nasterii Domnului sunt legate o multime de obiceiuri frumoase. La noi, in Romania, copiii merg in Ajun cu colindul, din casa in casa, si primesc, intr-o traistuta pe care o poarta cu ei special in acest scop, mere, nuci, covrigi, portocale si banuti.

- (1)

 

15lx0ruvlrr

SNOWMAN sanie mos craciun imagini animate GsoE-1tE-2 542036551_721953 craciun fericit felicitari animate 70eeeb28

divisore-natale-regalini

 

 

dm

dm

dmdmdmdmdm

 

LASA COMENTARIUL TAU

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s